Jalohaltiat

Siirry alas

Jalohaltiat

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty To Tammi 01, 2015 4:31 am

Jalohaltiat, jotka ovat Morheimin haltioista runsaimpia, ovat kuuluja kaupankäyjiä, mutta osaavat olla myös todella salamyhkäinen ja huomaamaton kansa.

Jalohaltiat ovat niiden muinaishaltioidne jälkeläisiä, jotka jäivät elämään ensimmäiseen kaupunkiin Bereniassa, eli nykyisessä Quelinorissa. Kaupungissa jalohaltiat harjoittivat muinaishaltioiden kieltä ja oppivat kaupankäynnin salat. He kävivät kauppaa lajikumppaneidensa, pajuhaltioiden kanssa, ja Unoldarin purkauksen jälkeen jalohaltiat menivät mantereelle. Siellä he ottivat haltuunsa koko villin maan, mutta huomasivat, että sille olivat jo erilaiset henget suoneet elämää. Haltiat murskasivat ne, jotka eivät alistuneet heille ja nimesivät valtakuntansa Adamoriksi. Tämä valtakunta käsitti koko mantereen elinvoimaisen eteläisen alueen. Haltioiden suurimmat palvelijat olivat örkit, jotka rakensivat heidän mahtavat linnoituksensa ja auttoivat haltioita ylläpitämään valtaansa.

Kun Toinen Aika käynnistyi, ihmiset asettuivat mantereelle kehittynein aseineen. Jalohaltiat katsoivat ihmiset myös vähemmistökansaksi, mutta he eivät halunneet sanoa tätä ääneen. Haltiat myönsivät heille oman alueensa suurelta aukealta niityltä, ja tämä oli heidän virheistä ensimmäinen.
Ajat kuluivat, ja haltioiden neljä kaupunkia, Adamor, Imandar, Salorion ja Silviana, kukoistivat. Jalohaltiat kävivät kauppaa miesten kanssa ja vaurastuivat ja heidän kaupankäyntiviettinsä kasvoi.
Asiat muuttuivat täysin, kun ihmiset halusivat päästä Suurjoen ylitse, ja laajentaa aluettaan. Haltioiden suurimmille tämä ei käynyt päinsä, ja samanlaista kinastelua kului pari vuotta, kunnes ihmiset saivat tarpeekseen ja ryhtyivät sotapolulle.
Niin alkoi Suuri Sota vuonna 120 2A.

Sota päättyi haltioille tuhoisin seurauksin, kun kardit polttivat muutamia Adamorin kaupungin taloja, mutta tuli saatiin haltuun ja kardit kukistettua kaupungista. Jalohaltiat tuhosivat loput kardit ja ajoivat heidät ulos metsästä. Jalohaltiat joutuivat suostumaan rauhaan ihmisten kanssa, ja he saivat säilyttää valtakuntansa, tosin ihmiset asettuivat läntisille niityille.
Myöhemmin Kolmannella Ajalla haltiat joutuivat sotimaan örkkien kanssa, jotka halusivat itsenäistyä. Aluksi kyseessä oli pelkkä kapina, joka kehittyi örkkien ylivoimasta sotaan, joka ehti kestää vain muutaman vuoden kunnes örkit irtautuivat haltioiden vallasta ja loivat polkunsa Orungadin vuoristoon ja asettuivat sinne.

Jalohaltia on rakenteeltaan pajuhaltian ja ihmisen väliltä. Se ei ole yhtä raskas kuin ihminen, mutta ei yhtä siro kuin pajuhaltia. Jalohaltian keskimääräismitat ovat 170cm pitkä ja 72kg painoinen.
Vaikka jalohaltiat ovat tekemisissä useiden eri kansojen kanssa, ne eivät silti luo kovinkaan usein varsinaisia ystävyyssuhteita muiden kuin oman muiden haltioiden kanssa, ja myös niiden harvojen ihmisten jotka ymmärtävät haltiain maailmaa ja kieltä.
Jalohaltioiden yhdyskunnat ovat taipuvaisia opiskelemaan taitoja joita muut kansat vieroksuvat, kuten magiaa, tähtitiedettä ja alkemiaa. Tämä tekee jalohaltioista värikkään kansan, mutta niiden salaperäisyys ja suljetut kaupungit luovat niistä suuren mysteerin kaikille muille olennoille.
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa