Kääpiöt

Siirry alas

Kääpiöt

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty To Tammi 01, 2015 4:36 am

Kääpiöt, nämä Morheimin kuuluisat sepät, ovat yksi Morheimin suurimmista kansoista. He asuvat usein maan alla tai kallioiden sisässä, ja siksi heidän kotejaan kutsutaakin "kivisaleiksi".
Kääpiöt tunnetaan legendaarisen kääpiövarustuksen valmistuksesta ja suuresta taidosta luoda mahtavia mekaanisia laitteita, jotka toimivat itsestään.

Aikojen alussa kääpiöt tunnettiin maan alla elävinä haltioina. Kääpiöt kuitenkin irtautuivat haltioiden vallan alta jo ennen Derihonia. Kääpiöt eivät vielä silloin asuneet maan sisässä, mutta kun haltiat eivät hyväksyneet kääpiöiden irtautumista haltioiden suurvallasta, kääpiöt pakenivat vuorien onkaloihin ja perustivat kaupunkinsa sinne. Vuorten sisässä kääpiöitä ei löydetty, ja pian kun kardit ilmestyivät, haltiat unohtivat kääpiöiden metsästyksen.
Vuorten sisässä eläessään kääpiöiden näkö parani. He eivät voineet leikata partaansa kunnolla, joten he antoivat sen kasvaa. Näin syntyi kääpiöille ominainen parta, joka leikataan vain noin kerran kolmessa vuodessa.
Jo ennen maan alle muuttamista kääpiöt olivat taitavia käsityöläisiä. Kun kääpiöt vielä luokiteltiin haltioiksi, he lahjoittivat haltioiden ruhtinaille kalliita kääpiötekoisia aseita ja esineitä. Vieläkin haltiasuvut pitävät näitä esineitä sukunsa arvokkaimpana esineinä, ja ne ovat mittaamattoman arvokkaita muinaisjäänteitä.
Kääpiöt myös taistelivat sodissa ja haltioita vastaan kapinoissa. Kääpiöiden ylivoimainen teknologia peittosi haltiat taistelussa, mutta heidän väkimääränsä oli pieni eivätkä he siksi mennyt usein avoimille taistelukentille haltioiden tai muiden vihollisten kanssa.
Nykyään kääpiöiden kaupungit loistavat, mutta he eivät halua päästää keitään muita kuin heikäläisiä kaupunkien porteista sisään. Vain ne kauppiaat, jotka olivat erittäin hyvää pataa kääpiöiden johtokunnan kanssa, pääsi sisään myymään ja ostamaan kääpiöiltä hyvin harvinaisia aseita, koruja, haarniskoja ja esineitä.
Useat kääpiöiden tekemät välineet ovat tehty kääpiöiden itse löytämästä aineesta, kääpiökullasta. Kääpiökulta on kuin kultaa, mutta se ei kiillä ja se on paljon lujatekoisempaa kuin kulta. Välillä kääpiökultaan sekoitetaan terästä tai muita metalleja, jotta se olisi kestävämpää.

Tavallinen kääpiö painaa 80 - 100kg, ne ovat pituudeltaan noin 160cm pitkiä ja ne ovat erittäin raskastekoisia. Kääpiöt muistuttaisivat kovasti puolituisia, mikäli niillä olisi suipot korvat, niillä ei olisi partoja ja jos ne eivät olisi niin tukevanoloisia. Kääpiö voi elää jopa 130-vuotiaaksi, eikä ikä juurikaan vaikuta paljon niiden kuntoon.
Nuoret kääpiöt lähetetään taisteluleireille, mutta taistelun sijasta voi valita myös sepän alan. Nykypäivinä kääpiöseppiä on harvassa, koska se on haastavaa ja aikaavievää työtä. Kuuman tulen ääressä notkuminen tuntikausia ei joillekkin kääpiöille sovi, vaikka heidät tunnetaankin erittäin sitkeänä kansana.
Kääpiöiden lempiharrastuksia ovat hiisien ja vaarallisten eläinten metsästys. Kääpiöt tunnetaan ehkä ainoina koko Volumissa, jotka ovat keksineet tuliaseita. Nämä tuliaseet tunnetaan maailmalla nimellä "kääpiöiden ase" tai "moukaripyssy". Ne toimivat ruudilla ja kääpiöiden monimutkaisella teknologialla, ja panoksina toimivat pesäpallon kokoiset kuulat. Joihinkin kuuliin on lisätty pieniä ominaisuuksia, esimerkiksi se, että kuulaan tulee pieniä piikkejä kun sen laukaisee.
Kääpiöt suosivat näiden lisäksi sotakirveitä, nuijia, lyhytmiekkoja ja kaksikätisiä aseita. Jotkut kääpiöt taitavat magiaa, mutta käyttävät sitä usein ainoastaan vihollisten nujertamiseen.

Kääpiöiden jumalat muistuttavat kovasti maapallon viikinkien jumalia. Kaikilla elementeillä ja luonnonilmiöillä on omat henkiolentonsa, joita kääpiöt kutsuvat nimellä "herra". Esimerkiksi Wulsgrond on kääpiöiden uskonnoissa veden, myrskyn ja meren herra.
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa