Canazon

Siirry alas

Canazon

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty Pe Maalis 20, 2015 11:49 pm

Canazon on kolmesta Thunnorin korkeaväen valtakunnasta eteläisin. Etelässä sen raja päättyy etäläisten erämaille, lännessä Valaanpureman lahdelle, idässä Aarnivuorille ja pohjoisessa Wenyar-joelle. Kaakossa Canazonin alueella on myös ainoa reitti Aarnivuorten lävitse, jota vahtivat kaksi tornia; Mindol ja Achar, Etelän Veljekset. Canazonin pääkaupunki on Haukkasatamat, tosin se ei ainakaan nykyään vedä vertoja edes tavalliselle lifaezonilaiselle kaupungille. Canazon tosiaan lienee tätä nykyä köyhin ja taloudeltaan huonoimmassa asemassa oleva valtakunta. Jotkut kyseenalaistavat koko Canazonin valtakunnan olemassaolon sen jatkuvan sodankäynnin ja jakautuneisuuden takia. Myös Canazonia hallitseva thunnorilaissuku on hävinnyt etäläisille ja sekanttunut heidän kanssaan niin useasti, että Canazonin thunnor omaavat melko vähän esi-isiensä perimää.

Canazonin perustivat aikoinaan Valaanpureman lahden eteläisille rannoille rantautuneet maanpaossa olleet thunnor. He nopeasti perustivat maihinnousunsa sijainnille sataman, jolle he antoivat nimeksi Haukkasatamat tiettyjen thunnorin uskomusten mukaan, että haukka on hahmo, jossa merenkulun jumala itsensä näyttää maailmalle. Kun thunnor menivät yhä enemmän sisemmälle maahan, he löysivät eksoottisia uusia maita. Canazon oli silloin täynnä nahkealehtisten puiden täyttämiä metsiä, tasankoja, alankoja, vehreitä laaksoja sekä kuivia erämaita. He nopeasti tekivät asuinsijansa etenkin näihin vehreisiin maisemiin, kuivat alueet he jättivät siellä jo alkujaan asustaneille ihmisille, joita thunnor nimittivät vain "etäläisiksi". Etäläisten kanssa he tekivät paljon yhteistyötä, tosin ajoittain he joutuivat myös sotiin. Nämä sodat koituivat Canazonin thunnorille raskaiksi, ja he monta kertaa hävisivät etäläisten paljon suurilukuisemmille armeijoille. Häviön takia thunnor tekivät naimakauppoja heidän kanssaan, joka oli riskialtis toimenpide thunnorille jotka vaalivat oman verensä puhtautta. Näiden naimakauppojen seurauksena nykyään thunnor-hallitsijat saattavat muistuttaa enemmän etäläisiä kuin pohjoisemmassa asuvia serkkujaan.
Canach liittyivät Thunhumbrian suurvaltaan ja siitä myös erosivat sen kaaduttua. Varsinainen Canazon perustettiin samaan aikaan muiden thunnorin valtakuntien kanssa, kun arkkiherttua Canador nimesi itsensä kuninkaaksi. Tästä alkoi myös Canazonin melko välttämätön alamäki, sillä he olivat Thunhumbrian aikana käyttäneet hurjat määrät maansa varoja suurvallan tukemiseksi, ja nyt he olivat omillaan.
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa