Pohjoinen jouto

Siirry alas

Pohjoinen jouto

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty Ma Tammi 05, 2015 1:04 pm

Pohjoinen jouto on Grimborin pohjois- ja luoteispuolella sijaitseva autiomaa.

Jouto on saanut nimensä hyvästäkin syystä; siellä kasvaa harvakseltaan mitään, siellä on aina jäätävät oltavat eikä siellä asu muut kuin pakkaspeikot, pohjoisen hurjat sudet sekä Teräspihalta ja Gimarringista tulleet hiisien partiot. Näiden pohjalta voidaan päätellä, että jouto on hyvin armoton ja vaarallinen maa.

Ennen thunnorilaisten saapumista pohjoisilla alueilla ei vallinnut sekasorto. Jalo ja viisas lumihaltioiden kansa piti siellä siihen aikaan valtaa, ja he turvasivat maat peikoista ja susista ja hiisistä. He tekivät Punavuorten kääpiökansan kanssa kauppaa myymällä heille ikijäätä, vaaleansinisenä kimaltelevaa, kääpiöidenkin terästä kovempaa ainetta jota he valmistivat puristamalla ja jäähdyttämällä normaalia jäätä suurella voimalla. Kääpiöiden ystävyyden tähden kääpiöt rakensivat heille asumuksia pohjoisten maiden kallioiden sisälle. Vaikka nämä luolat olivat alkujaan vain pimeitä onkaloita, lumihaltiat ripustivat niiden yläseinämistä roikkumaan lumottuja lamppuja ja rakensivat pohjiin taloja. Seinämiin he kaiversivat kulkuväyliä ja siltoja päästäkseen luolissa puolilta toisille.
Lumihaltioiden valtakunta kuitenkin hajosi heidän kadottuaan noin kolmesataa vuotta sen jälkeen kun thunnorilaiset laskivat maihin. Yleisen oletuksen mukaan Grimborissa kerääntynyt varjo kasvoi liian suureksi ja Gimarringin sekä Teräspihan yhdistyneet hiisijoukot surmasivat heidät. Hiidet autioittivat nämä luolat ja jotkut niistä ottivat omikseen. Näihin luoliin asettautuneet hiidet ennen pitkää hylkäsivät Grimborissa sijaitsevat sotapäällikkönsä ja lisääntyivät huimaa vauhtia kallioiden uumenissa.
Velhokuningas Tarcarodin sodassa thunnorin miehiä vastaan hän lähetti Gimarringista hiisiä joudolle sieltä asuvilta hiisiltä apua hakemaan. Vaikka pohjoisen hiidet olivatkin villimpiä ja tyhmempiä kuin velhokuninkaan kätyrit, he silti ottivat Tarcarodin puolen ja aiheuttivat harmia hevosherrojen mailla.
Sodan päätyttyä ratsukuningas Laocon II Hiidenhirmu otti kahdeksan tuhatta ratsastajaa ja alkoi suuren hiisijahdin. He ajoivat ne pois hevosherrojen alueelta ja jatkoivat ajoa vielä joudollekin ja onnistuivat saavuttamaan jopa yhden hiisien luolissa sijaitsevista pesiköistä, jonka he tyhjensivät. Ajo päättyi, kun Teräspihalta lähetetyt hiidet, jotka olivat saaneet kuulla ajojahdista, tulivat hevosherroja vastaan. Käytiin Joutomaan Taistelu, jossa hevosherrat menettivät kahdeksasta tuhannestaan kolme tuhatta, ja Teräspihan reilusta kymmenestä tuhannesta hiidestä noin 3/4 tapettiin ja loput pakenivat takaisin pihalle. Tähän taisteluun päättyi Laoconin jahti.
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa