Astronomia

Siirry alas

Astronomia

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty To Tammi 01, 2015 4:58 am

Volum on Aura Neon galaksissa ainoa planeetta, jossa tiedetään olevan elämää. Muuallakin saattaisi olla elämän merkkejä, mutta Volumin tähtitiede on niin kehnoa, että olisi mahdotonta nähdä jos toisella planeetalla olisi elämää. Volum on hieman Maapalloa isompi planeetta.
Boartha on Volumin naapuriplaneetta. Se on kiinteä, mutta Boarthan kaasut ovat myrkyllisiä eikä siellä ole ilmakehää. Boartha on halkaisijaltaan noin kaksi miljoonaa kilometriä.
Caeda on Aura Neon auringosta katsottuna lähimpänä sitä. Se on pieni, kuuma planeetta, jossa ei sinäänsä ole mitään vaarallista, paitsi että siellä on äärettömän kuuma.
Delome on suuri jäätynyt vesiplaneetta Boarthan vieressä. Itse planeetta on melko pieni, mutta sitä ympäröi hyvin paksu vesikerros, ja veden päällä paksu jääkerros. Delomessa voisi olla elämää, mutta sitä pidetään epätodennäköisenä kylmyyden vuoksi.
Derihon on suuren muinaishaltian mukaan nimetty, valtaisa ja autio planeetta. Se on täynnä kallioita ja kanjoneja, luolia, vuoria ja metristä kymmeneen kilometriin pituisia halkeamia. Planeetalla sijaitsee myös koko galaksin pisin vuori, Oldor Suprema.

Volumin taivaalla on useita tähtikuvioita. Tähtikuviot huomasivat ja keksivät muinaishaltiat tuhansia vuosia ennen Derihonin syntymää.
Morheimin alueella näkyy Volumin koko tähtikartasto eri kausina. Aina kun puoli vuotta on kulunut, pohjoinen ja eteläinen tähtikartasto vaihtaa kokonaan paikkaa. Morheimin pohjoisosissa molempien tähtikartastojen näkeminen voi olla haastavaa.
Tunnetuimmat tähtikuviot Volumin taivaalla ovat Lohikäärme, joka kuvaa urheutta ja joillakin metsästysretkillä tämä tähtikuvio tuo onnea.
Valas, joka kuvaa elämää ja sen syntyä. Puhutaan siitä, että jos on syntynyt Valaan tähtikuvion alla, saa ikuisen elämän.
Arodus, tarinoista tuttu sankari, joka eli vuosina 200 1A jDs - 300 1A. Tämä tähtikuvio kuvaa älykkyyttä ja taistelutahtoa. Kardit pitävät tätä tähtikuviota suuressa arvossa.
Oril, haltioiden vartija ja suojelija.
On myön olemassa muita tähtikuvioita, mutta Volumin taivas on valtaisa, eikä kaikkia muinaishaltioiden tekstejä olla pystytty tulkkaamaan.

Aura Neon aurinkokunnat, Gelessar, Pylon ja Dondar ovat laajoja paikkoja. Koska tähtitieteen tutkiminen on vielä melko varhaista tiedettä, ei muiden aurinkokuntien planeettoja voida tutkia. Volum sijaitsee Dondarin aurinkokunnassa, ja Dondarin aurinkona toimii Lumono Dondar.
Lumono Dondarista katsottuna planeetat ovat; Caeda, Volum, Boartha, Delome ja Derihon. Sen lisäksi on kaikkien planeettojen kuut, toiset pieniä ja toiset suuria.

Volumilla on kaksi kuuta, Mos ja Aior. Caedalla ei ole yhtään, mutta oletetaan että sillä ennen oli, mutta Lumono Dondar liikkui liian lähelle ja kuu paloi asteroidiksi ja lensi Caedan kiertoradalta. Boarthalla on yksi kuu, Anuriel, joka on kuin smaragdi, mutta tämä johtuu siitä, että sen pinta on melko tavallista, vihertävää limettikiveä.
Delomella ei ole yhtään kuuta, mutta oletetaan että sillä oli kaksi kuuta, jotka törmäsivät itse planeettaa päin. Kuut joko jäivät jäähän kiinni tai upposivat mereen.
Derihonilla taas on viisi kuuta; Quelor, Cielir, Anorith, Berenda ja Noldar. Kuut ovat nimetty Derihonin isien mukaan, sillä uskottiin että haltiajumalat loivat Derihonin.
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa