Maantieto

Siirry alas

Maantieto

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty To Tammi 01, 2015 4:51 am

Morheim on kohtuullisen iso manner, joka koostuu noin kuudesta eri provinssista; Suuret niityt, Orungad, Quelinor-saaret, Adamor, Miringad ja Mahmerin autiomaa.

SUURET NIITYT

Suuret niityt käsittävät lähinnä Morheimin keskellä olevan tasaisen alangon ja itäisen merenrannan. Suuret niityt ovat saaneet nimensä tasaisen, vehreän maaperänsä mukaan.
Tämä provinssi on ehdoton koti kardeille ja zorianeille, ja alueesta käytetään toista nimitystä Nimrodale, koska suurin osa niityistä on Nimrodalen valtakunnan hallussa. Muina valtakuntina Suurilla niityillä on vain Rolthal, Orungadin vuoriston lieppeillä oleva örkkien valtakunta ja muutamia zorianien luostareita, jotka voivat olla kuin pieniä kaupunkeja.ORUNGAD

Kuiva ja kova Orungad, jolla vain örkit voivat asua, on heti Mahmerin autiomaan vieressä sijaitseva vuoristoprovinssi. Varsinaisesti vuorten huipuilla ei ole lähes mitään elämää, mutta vuoriston juurella ja sen kallioseinämissä asustaa useita örkkien heimoja.
Orungadia ei juuri hallitse kukaan tai mikään. Se on karu, vuoristoinen maa, jolta ei löydy muita resursseja paitsi parantavia vuoristorohtoja ja mineraaleja. Ainoa vesi mikä Orungadissa on, löytyy kallioiden sisästä, tai sitten matkustavat karavaanit tekevät kiivasta kauppaa örkkien heimojen kanssa. Vesi on todella arvokasta Orungadin mailla.ADAMOR

Morheimin mantereen eteläosaa vallitseva tiheä Adamorin metsä on täynnä elämää. Kotina erityisesti haltioille ja eksoottisille eläimille, Adamor luo loistavan elinympäristön niille, jotka osaavat metsäelämään sopeutua.
Adamoria hallitsee pajuhaltioiden ruhtinas. Adamoria kutsutaankin ihmistenb keskuudessa "haltioiden ruhtinaskunnaksi". Adamorissa kuitenkin suurimmasta osasta politiikkaa päättää raati, johon kokoontuu jokaisesta pienestä kylästä päällikkö. Ruhtinas suorittaa päätökset, joissa täytyy olla ripeä ja nopeatoiminen, sekä on usein pajuhaltioiden armeijan sotapäällikkönä.MIRINGAD
Pohjoisessa sijaitseva, kylmä Miringadin vuoristo on samalla majesteettinen ja vaarallinen paikka. Useat kääpiökansat ovat louhineet kotinsa suurten kallioiden ja vuorten sisään, jossa he ovat turvassa kylmältä viimalta ja lihaa syöviltä pedoilta.
Myös kardit ovat tulleet Miringadiin uteliaisuudessaan, mutta eivät ole onnistuneet kulkemaan rankassa vuoristossa. Siksi kardit kiersivät koko mantereen ja saapuivat pohjoiselle rannikolle, asuttaen sen. Tätä pohjoista kardien siirtokuntaa kutsutaan Mirvaldiksi.

Miringadia ei varsinaisesti hallitse täysin kukaan. Vain pohjoisrannikolla Mirvaldissa ja Davrokiassa, kääpiöiden suurimmassa kaupungissa, vallitsee jonkinlainen järjestys. Mirvaldia hallitsee Nimrodalen kuningas ja Davrokiaa hallitsee kääpiöiden suuriruhtinas.MAHMER

Mahmerin kuiva ja tyhjä autiomaa on täynnä lähinnä kuolemaa ja kuumuutta. Ainoa sivilisaatio joka näillä dyyneillä selviää, on kerabien kulttuuri.
Autiomaa sijaitsee Morheimin mantereen luoteisessa osassa. Provinssiin kuuluu myös Harman-saaret, zorianien alkuperäinen kotimaa.
Mahmerin ainoa kaupunki on Kera-Rahmud, kerabien pääkaupunki. Autiomaa on melkein kokonaan sulkeutunut vuorien taakse, sillä etelässä on Orungadin vuoristo ja idässä taas Miringadin lumihuiput. Ainoa tapa päästä Mahmeriin on Suurten niittyjen kautta.QUELINOR

Aikojen alussa tunnettu nimellä Berenia, Quelinor on jalohaltioiden mystinen koti, ja haltioiden imperiumin äitimaa.
Quelinor koostuu lähinnä lehtimetsiköstä, mutta rannikoilla ja kaupunkien läheisyydessä on aina avointa, monipuolista niittyä. Metsien kätköistä löytyy vähän väliä kauniita metsäaukiioita, jotka saavat Quelinorin metsän näyttämään vieläkin kauniimmalta.
Niityillä kasvaa värikkäitä kasveja ja puita. Enimmäkseen tammi ja muutamat haltioiden puulajit viihtyvät kasvien keskellä.
Mäillä ei taas kasva juuri puita. Kuitenkin väitetään, että näillä harvemmin asutuilla vihreillä alueilla asuisi pieniä taikaolentoja, joihin harvemmin edes haltiat uskovat.
Quelinorissa on kaksi kaupunkia; Salorion ja Imandar.
Molemmat ovat melko isoja kaupunkeja, mutta Salorion on enemmän syrjäytyneempi muilta kansoilta kuin haltioilta. Imandar taas on myös ihmisille avoin kaupunki, ja jalohaltiat tekevätkin ahkerasti kardien kauppalaivojen kanssa toimintaa Imandarissa.
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa