Kaupungit

Siirry alas

Kaupungit

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty To Tammi 01, 2015 4:49 am

Miringadin kaupungit:
- Davrokia
- Mirvald
- Asterad
- Dônrin
- Nordinbad (Nogrim)
- Gosgrim
- Tolfos


Suuri kääpiöiden kaupunki Davrokia, joka heidän kielellään on "kallion sisällä", on Miringadin suurin paikka. Davrokia sisältää erikoisia taloja, taitavia mekaanikkoja ja seppiä, urheita taistelijoita ja myös viisaan kääpiöruhtinaan, Mofruld Thangrim VI.
Davrokian väkiluvun arvellaan hipovan pian kolmea miljoonaa, sillä siellä elää muitakin kuin kääpiöitä, muun muassa kardeja, jotka käyvät mielellään kauppaa kääpiöiden kanssa.

Davrokia sijaitsee juuri Torgadin vuorten itäpuolella, ja kaupunki on suurimmalta osalta kaivettu vuorten uumeniin. Kaupungin sisäänkäyntiä suojelee Vuorimuuri, Kolmannella Ajalla rakennettu pyöreän muotoinen muuri. Davrokiaa suojelee kuninkaallinen vartiosto, jonka jäseniä kutsutaan naugrimeiksi. Vartioston jäsenet ovat kunnioitettuja sotureita, jonka laiminlyönnistä seuraa "suurempi rangaistus kuin kuolema".
Davrokia ei pelkästään ole kääpiöiden kulttuurin keskusta, vaan se on myös suurin Miringadin valtakunta. Muita ovat pienemmät Angardin vuorten lomassa sijaitsevat kääpiövaltakunnat ja hiisien valloittamat laaksot, sekä pohjoiskärjessä vallitsee Mirvaldin siirtokunta.

Davrokian perusti Thangorodrim Thangrim vuonna 2A 202 jDs, jolloin tuohon aikaan kääpiöt olivat hajanainen ja villihkö kansa. Thangrim oli ensimmäinen Thangrim-dynastian hallitsija, ja Thangrimin veri kulkee kääpiöiden hallitsijasuvussa yhä.
Kun ajan saatossa kääpiöitä muutti sivistyksen toivossa yhä enemmän Davrokiaan, tuli Thangrimista ensimmäinen virallinen kääpiöruhtinas. Hän perusti kuninkaallisen kaartin jonka jäsenet olivat naugrimeja, "ylvästä kansaa". Kaartinsa kanssa hän valloitti melkein koko Torgadin vuorten alueen, mukaanlukien silloisen Mirvaldin alueen. Pohjoisrannikko ei ollut kääpiöille suotuisaa aluetta, ja suurimmat yhdyskunnat perustetiin Angardin ympärille. Näin syntyi mm. Dônrin, Nordinbad ja Asterad, nykyäänkin loistavat kääpiövaltakunnat.

Davrokian ympärillä oleva seutu on kallioista ja se sisältää paljon mineraaleja. Tämä on suonut mahdollisuuden suurimmalle kääpiövaltakunnalle. Muurien sisällä kasvatetaan havupuita, joita kääpiöt tosin harvemmin tarvitsevat. Ulkopuolella käy metsästäjiä ja kauppiaita, jotka tuovat kalliit lastit Davrokiaan ja elättävät siten koko yhteiskunnan. Käytännössä koko suuri kaupunki on sen rehdin kansan varassa.

---------------------------------

Mirvald on pohjoisen vuoristoisen maan suurin kaupunki. Se sijaitsee Morheimin mantereen pohjoiskärjessä, vain muutaman kymmenen kilometrin päässä rannikosta.
Mirvaldin asukasluku on noin 6 miljoonaa henkilöä. Väestö koostuu lähinnä ihmisistä ja joistain kääpiöistä, jotka asuvat kaupungissa muutamia viikkoja ja lähtevät muualle. Eniten kaupungissa pohjois-kardeja, eli Mirvaldin siirtokunnassa eläviä kardeja.

Mirvaldin perustivat Nimrodalesta Kolmannen Ajan alussa lähteneet kardit. Itse kaupunki perustettiin noin viisi vuotta maihinnousun jälkeen. Aluksi seudulla oli hajanaisia kardien pikkukyliä joita jokainen puolusti itse perheensä kanssa. Lopulta, kun kardit olivat asettuneet maalle ja ottaneet sen hallintaansa, käski Nimrodalen kuningas Hartil Neljäs luoda autonomisen valtion Miringadiin, joka olisi kuninkaan vallan alla. Näin kävi, ja perustettiin Mirvaldin siirtokunta, joka ulottui aina melkein Mahmerin rajoille asti. Siirtokunnan laajenemista lännessä estivät Asteradin kääpiöt ja hiidet, kun taas Morgilin solaa vartioivat salaperäiset voimat ja jälleen villit hiidet.

Morheimin Sodassa Mirvald valloitettiin Istillionin joukkojen toimesta. Mirvald oli kauan Istillionin vallan alla, kunnes sota päättyi Fort Ceradaksen voittoon. Istillionin miehet vielä hallitsivat Mirvaldia, mutta heidät piiritettiin nopeasti ja surmattiin tai vangittiin. Vangit tosin vietiin Nimrodaleen teloitettaviksi.

Mirvaldin seutu on lauhkeaa, mutta siellä silti on hienoja kinoksia. Varsinkin kaupungin läheisyys on hienoa tasankoa, ja etelämpänä kohoaa suuria tuntureita ja lopulta Torgadin vuoret.

-----------------------------------

Asterad on Asterwestin kuningaskunnan pääkaupunki. Se on ehdoton kääpiökapunki, ja kansalaiset koostuvat lähinnä ainoastaan kääpiöistä. Ainoita muita ovat tietyt jalohaltiat, jotka vaeltavat ympäri Morheimin maata. Vain tietyt ihmiset päästetään Asteradin sisään kauppaamaan harvinaisia Nogrimin jalokiviä kääpiöiden kanssa.

Asterad oli muinoin mustahaltioiden asuinsija Cinan-Hlehva -nimisen kallioisen kukkulan päällä. Kuitenkin sinä aikana seudulla asunut tulikäärme, Ancalagon, hävitti kaupungin sivilisaation ja ajoi haltiat pois. Näistä haltioista muuttui osa hiisiksi, ja osa kuoli.
Satoja vuosia myöhemmin kääpiöt löysivät Cinan-Hlehvan kadonneen kaupungin ja tutkivat sen. Kuitenkin jo vanha Ancalagon kävi kääpiöiden kimppuun, mutta käärme surmattiin ja sen voimat kaapattiin kääpiöiden luomaan jalokiveen. Jalokiven nimeksi tuli "Ancalagonin Helmi", ja se pantiin erään raunioituneen tornin huipulle. Tarinan mukaan helmi hohti kirkkaasti ja tulikäärmeen voima kasvatti autioon, kuolleeseen maahan kasveja ja puita, ja maa oli nyt runsas.
Tämän taikuuden edessä kääpiöt asettuivat raunioille asumaan ja nimittivät kaupunkinsa Asteradiksi, joka merkitsi Pyhää Kiveä.
Ancalagonin Helmi palaa yhä korkealla, samassa tornissa mihin se laitettiinkin. Raunioisesta tornista on nyt koristeltu kultainen ja hopeainen, ja se on kaikille kääpiöille pyhä.

* Asterad esiintyy myös foorumin logona.

* Kts. Morheimin alkuperäinen foorumi [url=morheim.palstani.com]morheim.palstani.com[/url]
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa