Kielet

Siirry alas

Kielet

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty To Tammi 01, 2015 4:44 am

Mitä useammin Morheimin eri valtakunnissa ja varsinkin provinsseissa puhutaan eri kieliä. Yleisin kaikista kielistä on yleiskieli, jonka keksijää ei tunneta. Yleiskieltä osaavat kaikki kansat edes vähän, ja sitä puhutaan myös Morheimin mantereen ulkopuolella. Jotkut ääripäät kuitenkin eivät puhu yleiskieltä lähes lainkaan elämänsä aikana. Esimerkiksi haltiamunkit, jotka viettävät elämänsä luostareissa, puhuvat vain finniquelia.

Morheimin mantereella puhutut kielet ja niiden käyttäjät:
- Yleiskieli, "moresse", kuten se hienolla nimellä tunnetaan. Kaikki kansat.
- Quelinesse, joka jakautuu kahteen muuhun kieleen; finniquel ja englequel. "Kuollut kieli" ihmisten ja kääpiöiden keskuudessa. Vain jalohaltiat puhuvat enää tätä kieltä kommunikoidakseen, mutta esimerkiksi kääpiöt käyttävät lauluissa ja rituaaleissa tätä kieltä, ja zorianeilla on ollut tapana nimetä erilaisia asioita tällä kielellä.
- Naugresse, kääpiöiden käyttämä puhekieli.
- Tharkun, kieli jolla zorianit kirjoittavat pyhiä tekstejään.
- Useat mustahaltioiden luomat kielet muinaisilta ajoilta ennen Suurta Sotaa, jolloin heistä muuttui hiisiä. Näihin lukeutuu tunnetuimmista mm. boarthesse, nionesse ja cieliriand. Näitä kieliä eivät enää kukaan käytä, mutta kielioppia harjoittavat tutkivat näitä ja auttavat samalla historioitsijoita tutkimaan muinaisia mustahaltioita.
- Burarum, örkkiheimojen välinen yhteiskieli, joka on Orungadissa erittäin suosittu. Burarumista ovat myös eri örkkien heimoille syntyneet omat kielensä.
- Sihikieli, joka on luokiteltu epäpyhäksi ja pahaa onnea tuovaksi kieleksi. Tätä kieltä käyttävät hiidet ja muut luolien mönkiäiset jotka eivät pysty sanomaan muilla kielillä paljon muuta. Sihikielen oppivat hiidet ja muut likaiset olennot jo syntyessään, se kulkee veressä ja hiisien kieli on soveltunut juuri tällaiseen sihinään. Sihikielessä ei ole varsinaisia sanoja, se perustuu vain kielen sihittämiseen ja erilaisiin murahduksiin. (Kts. parseltongue, Harry Potter)
- Nilmarë, kuolemattomien kieli josta vain manaamisen ja toteismin harrastajat ovat tietoisia. Nilmarë on kieli jota henget puhuvat toisilleen ja kuolevaisille jotka ottavat heihin yhteyttä.

--------------------------------------------------------------------------------------------

* Finniquel on ainoa kieli jota voidaan pelaajille opettaa, sillä se on kieli jonka itse Vinciqerra on kehitellyt. Kieli on vielä nuori, noin viiden kuukauden ikäinen, joten älkää toki odottako kielen luojalta vielä mitään erityistä. Kielen luoja ei itsekään osaa kieltään yhtä hyvin kuin englantia.


* Kaikki info mitä mulla oli Finniquelia koskien meni vanhan koneen mukana romuttamoon
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa