Pajuhaltiat

Siirry alas

Pajuhaltiat

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty To Tammi 01, 2015 4:39 am

Pajuhaltiat tai joskus metsähaltiat ovat Morheimin eteläisissä metsissä asuva haltiakansa. Heidät tunnetaan mitä erinomaisimmasta tarkkuudestaan, näppäryydestään ja luonnollisesti kaikkien haltioiden kesken vallitsevasta mielenlujuudestaan.

Pajuhaltiat polveutuvat muinaishaltioista, jotka astelivat Morheimin mantereella kauan sitten. Jotkut muinaishaltiat perustivat asumuksensa metsiin, joissa ilma oli hyvin elinvoimaista ja joissa oli runsaasti ruokaa. Vehreimmät metsät sijaitsivat etelässä ja sinne suurin osa pajuhaltioista syntyikin.
Kun muinaishaltiat alkoivat tuhansien vuosien aikana muuttua ja jalostua ympäristöönsä, heille kasvoivat pajuhaltioille ominaiset entistä suipommat korvat, tummempi iho ja jäntevämpi ruumiinrakenne. Heidän hiustenvärinsä muuttui vaaleaksi, joillakin melkein valkoiseksi ja he keksivät nykyään kaikkien kansoja keskuudessa tutun aseen, jousipyssyn. Toisten lajien valmistavat jousipyssyt eivät kuitenkaan vedä vertoja pajuhaltioiden valmistamille, aidosta, vanhasta haltiapajusta tehdyille jousipyssyille.
Sotiin pajuhaltiat eivät ole halunneet osallistua, mutta esimerkiksi Suuressa Sodassa pajuhaltiat taistelivat haltiain puolella kun kardit yrittivät tunkeutua heidän alueillensa. Kardien tiedetään myös metsästäneen pajuhaltioita maksusta. Aikaisina aikoina pajuhaltian päästä maksettiin suuria määriä kultaa.

Täysikasvuinen pajuhaltia painaa noin 60kg ja nainen voi painaa vielä vähemmän. Pituutta heiltä löytyy aina 170 sentistä kahteen metriin. Pajuhaltioiden siro ja jäntevä ruumiinrakenne antaa heille ylimääräisen juoksunopeuden ja tarkkuus auttaa pajuhaltioita metsästyksessä. Vaikka pajuhaltiat eivät koskaan syö lihaa, ellei ole aivan pakko, he tykkäävät metsästää isompia eläimiä kuten karhuja, hirviä, peuroja ja villisikoja. Pienempien nisäkkäiden tappaminen tuo pajuhaltialle suurta häpeää ja surua, ja jos muut yhteisön jäsenet tietävät pienen eläimen murhasta, pajuhaltiasta ei pidetä enään, hän voi saada rangaistuksen tai jopa heittää ulos koko yhteisöstä.
Pajuhaltiat ovat tykästyneet rakentamaan puusta valtaisia linnoituksia metsien piiloihin, joissa sitten on erittäin kauniita haltioiden tekemiä taloja ja rakennuksia. Usein näistä linnoituskaupungeista voi lähteä ulos vain täysikasvuiset miehet, metsästäjät ja kaupungin aatelisto.

Uskonnollisissa piireissä pajuhaltiat ovat pakanoita, joilla ei ole jumalia, vaan he luulevat itse olevansa niitä. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa, sillä pajuhaltioilla tiedetään olevan useita muinaishaltiajumalia.
Pajuhaltiat uskovat luontoon ja sen voimaan. Jokainen elämä on tärkeä, kaikki elämä on yhteydessä ja kaikkea elävää, ja kuollutta, tulee kunnioittaa.
avatar
Pebsu
Admin

Viestien lukumäärä : 73
Join date : 28.07.2014

Näytä käyttäjän tiedot http://inquisition.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa